Bevallingsverlof in een nieuw instellingsnummer ingeven Bevallingsverlof in een nieuw instellingsnummer ingeven

Bevallingsverlof in een nieuw instellingsnummer ingeven

Wanneer een personeelslid een bestaand bevallingsverlof lopende heeft en de school verandert in het nieuwe schooljaar van instellingsnummer, kunt u geen vervangingen koppelen aan de dienstonderbreking, aangezien deze niet gekend is in het nieuwe schooljaar in het nieuwe instellingsnummer.

U kunt dit probleem oplossen door het aanmaken van de dienstonderbreking met begindatum van 01/09 in het nieuwe schooljaar, in het nieuwe instellingsnummer. Deze dienstonderbreking moet u NIET nogmaals versturen. Het departement zal het bevallingsverlof automatisch koppelen aan het bevallingsverlof dat in het oude instellingsnummer werd ingegeven. 

De dienstonderbreking kan nu wel vervangen worden vanuit het nieuwe schooljaar met nieuw instellingsnummer. De opdracht van de vervanger moet wel worden doorgestuurd vanuit het nieuwe schooljaar.

Een verduidelijkend voorbeeld

Een personeelslid haar zwangerschapsverlof begint op 15.08.2023. Omdat dit voor de startdatum van het nieuwe schooljaar valt, moet dit in schooljaar 2022-2023 ingegeven worden. Maar vanaf schooljaar 2023-2024 heeft de school een nieuw instellingsnummer. Dus wanneer u de vervanging probeert te koppelen aan het bevallingsverlof van vorig schooljaar, lukt dit niet aangezien u nu een nieuw instellingsnummer hebt.

De dienstonderbreking wordt als gevolg ingegeven in het nieuwe schooljaar met als begindatum 01/09 en de reeds gekende einddatum, en mag u aanduiden als reeds verstuurd.

Hoe u een bevallingsverlof dat doorloopt in volgend schooljaar ingeeft, ziet u in onderstaand artikel:

Bevallingsverlof ingeven over meerdere schooljaren