Volgen

Bevallingsverlof ingeven

Een bevallingsverlof moet altijd ingegeven en gemeld worden in het schooljaar waarin de begindatum valt. 

Dit betekent dat de dienstonderbreking van een personeelslid die voor 01/09 in bevallingsverlof gaat, steeds in het vorige schooljaar moet worden ingegeven. 

Deze dienstonderbreking moet doorgestuurd worden met een RL2.

Eénmaal de effectieve bevallingsdatum gekend is, kan deze ingevuld worden en moet deze opnieuw doorgestuurd worden naar het werkstation vanop het tabblad 'dienstonderbreking' via de knop 'aanvulling'. De vermoedelijke bevallingsdatum mag hierbij verwijderd worden.

Een verduidelijkend voorbeeld 

Een personeelslid neemt bevallingsverlof van 31/07/2018 tot 12/11/2018.

In dit geval wordt het bevallingsverlof dus ingegeven en gemeld in het schooljaar 2017-2018. Als ze dan vanaf 01.09.2018 wordt vervangen, moet de vervanging in het schooljaar 2018-2019 gebeuren. 

Bij 'Vervanging titularis' zal de vervanging automatisch gekoppeld worden aan het bevallingsverlof dat u hebt ingegeven in het schooljaar 2017-2018.

De dienstonderbreking zelf moet toegevoegd worden op het tabblad 'dienstonderbrekingen' met de code 3. Je brengt de begin- en einddatum in van het bevallingsverlof en vult de vermoedelijke bevallingsdatum in. Verder kunt u ook ingeven hoeveel kinderen het personeelslid verwacht.

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 2 van 2
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen