Dienstonderbreking over meerdere schooljaren ingeven/aanpassen

Indien een verlof start in het vorig schooljaar en doorloopt in het nieuwe schooljaar wordt deze dienstonderbreking ingegeven in het schooljaar waarin de begindatum valt.

In het scherm van de dienstonderbrekingen kan de einddatum doorlopen in het volgende schooljaar.

Vervangingen in het vorige schooljaar worden in dit schooljaar ingegeven (tot 31.08).

Vervangingen in het nieuwe schooljaar worden in het nieuwe schooljaar ingegeven vanaf 01.09 tot maximum de einddatum van de dienstonderbreking.

De dienstonderbreking is reeds ingevoerd in het vorig schooljaar en moet NIET opnieuw ingegeven worden in het nieuwe schooljaar. Bij de vervangingen voor het nieuwe schooljaar wordt deze dienstonderbreking door het systeem gedetecteerd en worden deze vervangingen gekoppeld aan dezelfde dienstonderbreking.

Het is dus perfect mogelijk om in het nieuwe schooljaar een vervanging uit te voeren in het kader van een zwangerschapsverlof dat start in het vorige schooljaar en nu in het nieuwe schooljaar nog doorloopt.

Moet de periode van de dienstonderbreking om een of andere reden worden aangepast, dan moet u inloggen in het schooljaar waarin de dienstonderbreking werd ingebracht. Dit schooljaar kunt u opzoeken door de cursor op het instellingsnummer te positioneren. Het schooljaar waarin de dienstonderbreking werd ingebracht wordt dan getoond via een tooltip:

Merk op dat de knop voor het melden van de dienstonderbreking enkel geactiveerd wordt wanneer u bent ingelogd in het schooljaar waarin de dienstonderbreking werd ingebracht: