Volgen

Klas verwijderen

Om een klas te kunnen verwijderen, mag er geen enkele leerling aan de klas gekoppeld zijn gedurende dit schooljaar.

Waarschijnlijk zitten er dus nog uitgeschreven leerlingen in die klas.
U kunt dit snel opsporen langs menu 'Organisatie' - 'Klas' - tabblad 'Leerlingen'.
Vink hier het veld 'Ook uitgeschreven leerlingen tonen' aan. U ziet dan meteen over welke leerling(en) het gaat:

U moet deze leerling(en) dus nog overzetten naar de juiste klas. Dit kan individueel via tabblad 'Inschrijving' bij de leerling, of collectief (indien meerdere leerlingen én de klaswijziging met terugwerkende kracht vanaf 1 september mag gebeuren) langs menu 'Leerlingen' - 'Nieuwe bestemming' - 'Einde/begin schooljaar'. In dat geval moet u wel het veld 'Ook uitgeschreven leerlingen weergeven' aanvinken:

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen