Code Z: afwezig ziekte met verklaring van de ouders

Een afwezigheid met verklaring van de ouders, code Z, mag maximaal 3 kalenderdagen duren en mag maximaal 4 maal gebruikt worden tijdens een schooljaar.

U kan dit type afwezigheid als volgt ingeven:

1. U selecteert de rubriek Aanwezigheden.

2. Vervolgens klikt u op bv. Aanwezigheidsregister > Volgens Weekregister.

3. U kiest bovenaan links de desbetreffende klas alsook de datum.

4. U klikt op het eerste icoontje rechts van de naam van de leerling (blauwe mannetje met klok).

5. U vult begin- en einddatum + tijdstippen in (merk op dat u tijdstip op "Namiddag" moet zetten indien de leerling in de voormiddag nog aanwezig was!) en in het veld 'Afwezigheidscode' selecteert u code Z (= standaardcode).
Vergeet niet op de groene vink te klikken om de gegevens te bewaren.