Definitieve uitsluiting aan AgODi melden

De definitieve uitsluiting van een leerling in het secundair onderwijs wordt vanaf schooljaar 2017-2018 aan het departement gemeld via Discimus (cf. NO/2012/01).

Om een leerling die wordt uitgesloten door te sturen dient u volgende stappen te ondernemen.

1. U consulteert de leerling en gaat naar het inschrijvingstabblad (tweede icoontje).

2. U klikt op de grijze knop 'Einddatum':

3. U vult de datum in waarop de leerling definitief werd uitgesloten.

Merk op: datum van CLB-overleg en eerste T-code worden niet meer opgevraagd.

Het vinkje naast de datum wordt automatisch aangevinkt.

4. U slaat deze gegevens op door op het groene vinkje te klikken.

5. U moet deze handeling ook nog eens bevestigen in het inschrijvingstabblad:

Als deze transactie verwerkt is kunt u via tabblad 'Discimus' - 'Tuchtzendingen' - 'Raadplegen' controleren of de onderstaande stappen correct werden uitgevoerd:

Een definitief uitgesloten leerling moet uiteraard ook nog uitgeschreven worden, van zodra hij/zij een nieuwe school heeft gevonden. Dit doet u door einddatum in te vullen op tabblad 'Inschrijving'. Als 'Initiatief' kiest u "tuchtmaatregel":

Hoe u een tuchtzending kunt annuleren leest u in dit artikel.