Motiveringen, adviezen en waarschuwingen Motiveringen, adviezen en waarschuwingen

Motiveringen, adviezen en waarschuwingen

Standaardadviezen bij A-attest

Via menu Organisatie - officiële klassen kan per officiële klas een standaardadvies ingebracht worden voor leerlingen die een A-attest behalen. Dit wordt dan automatisch ingevuld op de deliberatiepagina.

mceclip1.png

Specifieke motiveringen, adviezen en waarschuwingen vooraf inbrengen

Specifieke motiveringen, adviezen en waarschuwingen (die je vooraf wenst te definiëren) worden alle 3 op een gelijkaardige manier ingebracht in het systeem. In dit artikel wordt beschreven hoe motiveringen worden toegevoegd.

Dit is niet verplicht: Motiveringen, adviezen en waarschuwingen kunnen uiteraard ook per leerling manueel en persoonlijk ingegeven worden op het deliberatiescherm.

Ga naar menu Deliberatie - Motiveringen.

mceclip1.png

Klik op de groene plusknop mceclip4.png om een motivering toe te voegen.

Kies vervolgens een code (zelf te bepalen) en vul de motivering in. Maak hierin een onderscheid tussen de mannelijke en de vrouwelijke variant, omdat bezittelijke voornamen op afdrukken kunnen verschillen.

mceclip0.png

Motiveringen, adviezen en waarschuwingen kunnen gepersonaliseerd worden door parameters te gebruiken zoals bv. {voornaam} . In dergelijk geval zou deze parameter dan worden vervangen door de effectieve voornaam van de leerling.

Vervolgens kan worden aangeduid voor welk attest deze motivering geldt. In dit voorbeeld wordt deze motivering enkel aangeboden bij een C-attest.

mceclip2.png

Niet vergeten om daarna op te slaan met de groene vink mceclip5.png

Er kan via dit scherm ook een lijst afgedrukt worden van alle ingebrachte motiveringen. Het is ook mogelijk om motiveringen te kopiëren vanuit een voorgaand schooljaar of vanuit een andere vestiging/school. 

mceclip3.png

Optioneel: Motiveringen, adviezen en waarschuwingen beperken per afdelingsjaar

Om de lijst van motiveringen wat te beperken, kan je ze (eventueel) koppelen aan een bepaald afdelingsjaar.

Ga naar menu organisatie - afdeling.

Selecteer vervolgens een afdeling en ga naar het tabblad deliberatie:

mceclip6.png

Zodra een afdelingsjaar wordt aangeklikt, wordt een lijst aangeboden van de beschikbare motiveringen of adviezen. Selecteer de motiveringen die je voor dit afdelingsjaar wenst te gebruiken en breng deze over naar de rechterkant om ze te koppelen.

Tip: Je kan meerdere motiveringen in één keer aanduiden, door de CTRL-toets ingedrukt te houden.

mceclip8.png

Waarschuwingen kunnen niet worden gekoppeld aan een bepaalde richting.