Onbekende afwezigheden in Discimus (BO) Onbekende afwezigheden in Discimus (BO)

Onbekende afwezigheden in Discimus (BO)

Indien u melding krijgt van de verificateur dat er in Discimus nog openstaande afwezigheden zijn, dan controleert u:

- in Informat of de afwezigheidscodes werden toegekend.

Dit doet u via menu Aanwezigheden > Aanwezigheidsregister of bij de leerling(en) zelf via Leerlingen > Consulteren > op het tabblad 'Afwezigheden'.

  • Indien dit niet het geval is, past u hier de afwezigheidscode aan en dan wordt deze wijziging automatisch doorgestuurd naar Discimus.
  • Is dit wel het geval, dan controleert u:

- in Discimus of de afwezigheidscodes werden doorgestuurd.

Dit doet u via Discimus > Aan- en afwezigheden > Raadpleeg leerling. Bij 'Kies een leerling' selecteert u de desbetreffende leerling. Vervolgens krijgt u een overzicht van alle afwezigheden die gekend zijn in Discimus. Controleer of bij de vermelde datum(s) de correcte afwezigheidscodes zijn gekend.

  • Zijn deze gekend in Discimus, dan wil dit zeggen dat de codes reeds correct doorgestuurd werden, gezien dit de afwezigheidscodes zijn die door ons programma worden opgehaald VANUIT Discimus. U meldt dit aan uw schoolbeheerteam en vraagt om u een nieuwe lijst te bezorgen met eventuele openstaande afwezigheden. 
  • Zijn de correcte afwezigheidscodes niet geregistreerd in Discimus, dan mag u ons via mail het overzicht van de onbekende afwezigheden bezorgen, samen met het instellingsnummer van de school en uw gebruikersnaam.