Leerling met uitgestelde beslissing reeds overzetten naar volgend schooljaar Leerling met uitgestelde beslissing reeds overzetten naar volgend schooljaar

Leerling met uitgestelde beslissing reeds overzetten naar volgend schooljaar

Indien een leerling een uitgestelde beslissing heeft op het einde van het schooljaar en het resultaat in addendum is nog niet gekend, dan mag u de leerling toch al overzetten naar het volgend schooljaar via menu Leerlingen > Nieuwe bestemming > Einde/begin schooljaar. Zie hiervoor volgend artikel: Leerlingen naar volgend schooljaar overzetten (SO)

In principe kunt u de leerling inschrijven in afdelingsjaar en/of klasgroep waar hij/zij normaal naartoe zou gaan. U kunt de inschrijving van de leerling nadien nog steeds wijzigen in het nieuwe schooljaar via menu Leerlingen > Nieuwe bestemming > Einde/begin schooljaar of op de inschrijvingsfiche.

Mocht deze leerling volgend jaar toch niet terug komen naar uw school, dan kunt u de status van de inschrijving van 'Gerealiseerd' omzetten naar 'Geannuleerd' op het tabblad 'Inschrijving' (via Leerlingen > Consulteren). Daarmee annuleert u de inschrijving van de leerling zowel in Informat als in Discimus.