Uitschrijving ongedaan maken

Wanneer je een leerling verkeerdelijk uitschrijft en je hebt die leerling opnieuw ingeschreven overloop je onderstaande 2 stappen. Als je nog niet opnieuw hebt ingeschreven, ga je meteen naar stap 2.

STAP 1

Indien je de leerling na de foute uitschrijving opnieuw hebt ingeschreven, verwijder je de nieuwe inschrijving op de volgende manier.

Bij de desbetreffende leerling ga je naar het tabblad 'Inschrijving'. Om deze ongedaan te maken, druk je op de nieuwe inschrijving (waarbij enkel een begindatum genoteerd staat). Je drukt op de knop 'Wijzigen' (blad met potlood). Bij het veld 'Status' druk je rechts op het pijltje en kies je voor de optie "Aanmelding'. Dit sla je op via het groene vinkje.
Bij die inschrijving komt er een paars bolletje te staan.

STAP 2

Je selecteert de lijn waarop je de uitschrijving hebt uitgevoerd. Je drukt op het icoontje om te wijzigen (blad met potlood) en je verwijdert de einddatum. Daarna sla je deze wijziging op door op het vinkje te drukken. Deze uitschrijving is dan geannuleerd. Dit kun je zien doordat bij deze inschrijving geen einddatum meer genoteerd staat.