Code onbekend naar code B omzetten (SO) Code onbekend naar code B omzetten (SO)

Code onbekend naar code B omzetten (SO)

Deze procedure werd geautomatiseerd.

Zie menu 'Help' - 'Update nieuws' d.d. 09.05.2016 en 16.01.2017.

Menu 'Algemeen' - 'School' - tabblad 'Parameters':

Het omzetten van code onbekend naar code B is nu een parameter. Als school stelt u dus zelf in hoelang een code onbekend mag blijven staan.
Drie (les)dagen is de minimumperiode die u kunt terugkeren.

Stelt u dit als school in op bv. 10 dagen, dan zal een code onbekend na 10 LESdagen (die berekend worden o.b.v. de algemene schooljaarkalender) automatisch omgezet worden in een code B (te tellen vanaf de dag van de afwezigheid). Dit gebeurt in een nachtprocedure.

Wilt u codes onbekend met onmiddellijke ingang omzetten naar code B dan kan dit nog steeds: u vult het aantal lesdagen in dat u wilt terugkeren en klikt op de link 'Klik hier om de afwezigheden met code onbekend NU om te zetten'. Zoals gezegd moet u minimum drie (3) lesdagen terugkeren.

Wilt u niet dat codes onbekend 's nachts automatisch worden omgezet in B-codes, dan maakt u het veld met aantal dagen terug leeg. Op het moment dat u codes onbekend wilt omzetten in code B vult u het aantal dagen terug in en klikt u op de link 'Klik hier om de afwezigheden met code onbekend NU om te zetten'. Vergeet niet daarna dit veld terug leeg te maken!

U kunt er voor opteren om codes onbekend om te zetten naar een door u gekozen subcode.
Hoe dat precies in zijn werk gaat, leest u in dit artikel.