Evaluatiedag ingeven Evaluatiedag ingeven

Evaluatiedag ingeven

Definitie

Voor een definitie van het begrip "Evaluatie": zie SO 74, punt 6.

In het aanwezigheidsregister zelf worden de leerlingen met een aanwezigheidsstreepje aangeduid (klik hier voor meer informatie).

Het enige verschil met een gewone lesdag is dat er een bijkomende controle op code Z wordt ingevoerd (een briefje van de ouders is immers niet toegelaten in examenperiodes; cf. SO/2005/04, punt 2.1.1.c) en dat deze dagen een oranje achtergrond krijgen in de kalender.
Als de school toestaat dat afwezigheden o.w.v. ziekte "tijdens andere evaluatiemomenten dan examenperiodes" met een briefje van de ouders gewettigd worden (punt 2.1.1.d van voormelde omzendbrief), dan mag er GEEN evaluatie aangeduid worden in de kalender.

Invoer

Evaluatiedagen kunt u ingeven langs menu 'Aanwezigheden' - 'Kalender opbouwen'.

Als meerdere klassen op dezelfde dagen evaluatie hebben kunt u meteen op de link 'Evaluatieperiodes inbrengen' klikken:

U geeft de begin- en einddatum op (let ook op voor- of namiddag!) en zet de klassen die tijdens die periode evaluatie hebben over naar de rechterkolom:

Zijn er klassen die een aparte regeling hebben, dan neemt u kalendertype klasgroep, selecteert u de betreffende klas, vinkt u de dagen aan waarop die klas evaluatie heeft (door op het cijfer te klikken), vinkt u voor- en/of namiddag aan in het invoerscherm (opletten met woensdagnamiddag!) en bewaart u de gegevens door op het groene vinkje te klikken: