Gezinsoudsten berekenen

Gezinsoudsten en -jongsten worden automatisch berekend in Informat op basis van het domicilieadres in het tabblad 'Adressen'.

Concreet: als broer en zus hetzelfde domicilieadres hebben en de broer is ouder, dan zal de broer als gezinsoudste door het systeem herkend worden.
Op voorwaarde dat het adres exact hetzelfde is!

U kan de lijsten met gezinsoudsten en-jongsten op verschillende manieren terugvinden:

1. 'Afdrukken' - 'Lijsten' - onder de rubriek Personalia -> Gezinsoudsten.

2. 'Organisatie' - 'Officiële klassen' - bovenaan links klikt u op het printericoontje.

3. Via de rubriek 'Leerlingen' - 'Tellen' kan u een telling afprinten.