Rekeningen 2.0: Een rekeninggroep aanmaken Rekeningen 2.0: Een rekeninggroep aanmaken

Rekeningen 2.0: Een rekeninggroep aanmaken

Aanrekenen start binnen Rekeningen 2.0 steeds met het aanmaken van een rekeninggroep, het 'frame' waarin u de rekeningen zal aanmaken.

Dit verloopt als volgt:

 1. Ga via het tandwieltje rechtsboven naar 'Basisgegevens', kies daarna links voor 'Rekeninggroepen' en klik op 'Rekeninggroep toevoegen'.

  mceclip0.png
  mceclip3.png
 2. Geef volgende data op:
  • Naam
   Deze zal op de rekening verschijnen en kan bijvoorbeeld 'September 20XX' of 'Bosklassen 20XX' zijn. Afhankelijk van hoe u met de scholengroep bent opgestart in Informat kan het ook van belang zijn de naam van de school(vestiging) in de rekeninggroep te vermelden.

  • Periode
   Bij het aanrekenen zal u alle leerlingen te zien krijgen die binnen deze periode een geldige inschrijving hebben (gehad).
   Indien u werkt met iRegistratie zullen enkel de registraties van deze periode bij het ophalen naar de rekening worden overgezet.

  • Betalingstermijn
   U kiest hier een betalingstermijn uit het lijstje. Afhankelijk van hoe u die onder Basisgegevens > Betalingstermijnen heeft ingesteld zal een uiterlijke betaaldatum op de rekening worden vermeld.

   mceclip4.pngmceclip5.png
  • Indien gewenst kunt u ook nog een opmerking toevoegen die op alle rekeningen zal worden weergegeven.
   Bevestig ten slotte met 'Opslaan'.

 3. Koppel in het volgende venster de juiste school(vestigingen) & klik op 'Volgende':

  mceclip6.png

 4. In de laatste stap koppelt u de juiste lay-out en u bevestigt met 'Opslaan'. De lay-out bepaalt welk rekeningnummer en welke schoolgegevens er op de rekening verschijnen. Hoe die zijn ingesteld kan u nakijken onder Basisgegevens > Layout documenten.

  mceclip7.png