Klasnaam wijzigen (BO)

Afhankelijk van een eventuele koppeling met Smartschool/iRegistratie is de werkwijze anders:

1. Indien GEEN koppeling met Smartschool en/of iRegistratie:

Via menu 'Organisatie' - 'Klas, selecteert u de klas en klikt op het wijzigen-icoontje om te wijzigen. Bevestigen van de aanpassingen doet u met het groene vinkje.

2. Indien WEL een koppeling met Smartschool en/of iRegistratie

LET OP: van zodra de koppeling met Smartschool en/of iRegistratie werd gemaakt, is het niet meer mogelijk om klasnamen aan te passen.
U moet dus een nieuwe klas aanmaken vanuit menu 'Organisatie' - 'Klas' via het plusicoontje.

U maakt een klas aan met de correcte naam en vervolgens zet u alle leerlingen over van de oude naar de nieuwe klas langs menu 'Leerlingen' - 'Nieuwe bestemming' - 'Einde/begin schooljaar' (op voorwaarde dat de begindatum van de inschrijving niet méér dan 70 dagen in het verleden ligt).

Daarna mag u de oude klasgroep verwijderen via het prullenbakje.