Koppeling tussen Smartschool en Informat activeren

• In Smartschool

Algemene configuratie -> Koppeling schooladministratie: Hier vink je de optie aan. Je dient hier niet op de knop ‘Activatie nieuw schooljaar aanvragen’ te klikken.

• In Informat

Per vestiging (Menu : Algemeen -> Structuur -> tabblad ‘Smartschool’) geef je de platformnaam en de toegangscode in, die je in Smartschool bij Algemene configuratie -> SAS Providers terugvindt. Je dient ook het formaat te kiezen, hoe nieuwe gebruikersnamen in Smartschool opgebouwd zullen worden.  Ná het invullen van deze drie gegevens volstaat het om te klikken op het groene vinkje om deze opties op te slaan.

Van zodra dit gebeurd is, kan je klikken op “Synchroniseer schooljaar met Smartschool”.  Alle scholen/vestigingen waarbij je hetzelfde Smartschoolplatform hebt ingevuld worden gesynchroniseerd.