iVoorinschrijvingen: Initialiseren nieuwe schooljaar iVoorinschrijvingen: Initialiseren nieuwe schooljaar

iVoorinschrijvingen: Initialiseren nieuwe schooljaar

Indien u een nieuw schooljaar startklaar wenst te zetten in iVoorinschrijvingen is het belangrijk dat vooreerst het nieuwe schooljaar geïnitialiseerd wordt in iBasis/iLeerlingen.  Hiervoor dient u contact op te nemen met de beheerder van de school. Meer uitleg hierover leest u in dit artikel.

Nadat het nieuwe schooljaar werd aangemaakt door de beheerder, kunt u eveneens binnen iVoorinschrijvingen zelf het nieuwe schooljaar initialiseren. U selecteer rechts boven het nieuwe schooljaar en navigeert naar Beheer dagschool > Structuur en klikt u op "Schooljaar initialiseren":

Hierdoor wordt de structuur van voorgaand schooljaar gekopieerd naar het nieuwe schooljaar.

Vervolgens kunnen vanop het tabblad 'Afdelingsjaren' de afdelingsjaren van het nieuwe schooljaar gekoppeld worden aan de structuuronderdelen.