Rekeningen 2.0: Leerling ontbreekt bij het aanrekenen/crediteren Rekeningen 2.0: Leerling ontbreekt bij het aanrekenen/crediteren

Rekeningen 2.0: Leerling ontbreekt bij het aanrekenen/crediteren

 

Bij het aanrekenen worden steeds alle leerlingen met een geldige inschrijving binnen de periode van de rekeninggroep weergegeven.

Kunt u de leerling terugvinden in het aanrekenscherm via de zoekoptie?

mceclip0.png

Indien ja: dan kan gewoon aangerekend worden voor deze leerling indien de leerling geselecteerd wordt

Indien nee: dan heeft de leerling binnen de periode van de rekeninggroep geen geldige inschrijving in de leerlingenadministratie.

* Controleer de inschrijvingsperiode van de leerling in iBasis/iLeerlingen.

* Ga naar basisgegevens – Rekeninggroepen en selecteer de rekeninggroep waar je een rekening wou maken. Controleer hier de begin- en einddatum van de rekeninggroep. Was de leerling binnen deze periode ingeschreven? Indien dit niet zo is, dan dient u de rekening aan te maken in een rekeninggroep met een periode waarin de leerling wel ingeschreven was. Indien deze rekeninggroep nog niet bestaat, dan kan u deze aanmaken of de periode van de huidige rekeninggroep ruimer zetten. 

Indien u met iRegistratie werkt en u de periode van een rekeninggroep aanpast dient u er rekening mee te houden dat ook bij het ophalen de registraties voor de aangepaste periode zullen worden opgehaald.

mceclip1.png

 

Indien een leerling niet verschijnt bij het crediteren, werd voor hem/haar binnen deze rekeninggroep (nog) geen rekening doorgeboekt.