Rekeningen 2.0: Manueel afpunten Rekeningen 2.0: Manueel afpunten

Rekeningen 2.0: Manueel afpunten

Om betalingen manueel af te punten gaat u in Rekeningen 2.0 als volgt te werk:

 1. Ga naar Rekeningen > Afpunten op het startscherm

 2. Kies de juiste parameters (deelboek, boekjaar, periode & dagboek) en klik op 'Uittreksel toevoegen - manueel afpunten' (ofwel linksboven, ofwel centraal):

  mceclip0.png

 3. Kies in het volgende venster de correcte datum voor het uittreksel, geef een naam in & klik op Opslaan. U krijgt hierbij de mogelijkheid om het uittreksel gewoon op te slaan of op te slaan en meteen ook te openen. U kiest de laatste optie indien u de afpuntingen ook meteen wenst te registreren:

  mceclip1.png

 4. In het volgende venster klikt u op 'Afpunting toevoegen' (ofwel linksboven, ofwel centraal) en u kiest voor 'Manueel afpunten':

  mceclip2.png

 5. Daarop zal u standaard in een venster terechtkomen waarin alle positieve openstaande bedragen alfabetisch per leerling worden weergegeven. Ofwel gaat u in dit venster meteen de rekeningen die u wenst af te punten selecteren ofwel maakt u eerst gebruik van de extra filteropties. Zo kunt u bijvoorbeeld ook negatieve openstaande oproepen door die aan te vinken en op 'Toepassen' te klikken:

  mceclip3.png

  Daarnaast kunt u ook via de 'Persoon'-filter op naam, relatie, gestructureerde mededeling of adres een bepaalde rekening opzoeken:

  mceclip4.png

  U heeft ten slotte ook de mogelijkheid om via de Zoekfunctie rechtsboven te filteren - die zal de opgegeven waarde steeds doorheen alle kolommen gaan zoeken:

  mceclip5.png

  Zodra u de gewenste rekening(en) heeft opgeroepen, vinkt u die aan en klikt u op 'Volgende':

  mceclip6.png

 6. In het volgende venster krijgt u nog de mogelijkheid om het betaalde bedrag aan te passen indien nodig. Klikt u op 'Afpuntingen toevoegen' dan zal de afpunting geregistreerd worden, klikt u op 'Afpunting toevoegen voor rekeningen' dan keert u terug naar het vorige venster waar u indien gewenst nog extra betalingen kunt toevoegen. Dat laatste is vooral handig wanneer u zoekt op gestructureerde mededeling en na de eerste betaling ook nog een tweede, derde enz. wenst toe te voegen.

  mceclip7.png

 7. Nadat de afpunting is toegevoegd, klikt u in het volgende venster op 'sluiten' waarop u terug in het startscherm van het afpunten terechtkomt.