Een leerling uitschrijven tijdens het schooljaar Een leerling uitschrijven tijdens het schooljaar

Een leerling uitschrijven tijdens het schooljaar

Om een leerling tijdens het schooljaar uit te schrijven, gaat u naar het inschrijvingstabblad van de leerling.
U klikt op 'wijzigen' en daarna tikt u de einddatum in het gele veldje.

Vervolgens duidt u via de knoppen 'initiatief' en 'na uitschrijving' de correcte waardes aan.
Indien de leerling naar een andere Nederlandstalige school gaat, kan u ook het instellingsnummer invullen waar de leerling naartoe gaat.

Let op: Klik NIET op het grijze knopje 'Einddatum'. Dit is om een tuchtzending te doen. In dit voorbeeld willen we de leerling gewoon uitschrijven.

---

Noot:

Bovenstaande geldt enkel voor leerlingen die een gerealiseerde inschrijving hadden (= die minstens één dag bij u op school gezeten hebben).

Bij leerlingen die nooit gestart zijn op uw school of niet komen opdagen zijn, zet u de inschrijvingsstatus van deze leerling op 'aanmelding'. Hiermee wordt de inschrijving in Discimus geannuleerd. De inschrijving zal dan een paars bolletje krijgen.