Controlegroep 'nieuwe leerlingen' in Smartschool

Opgelet: hierdoor worden mogelijk dubbele accounts aangemaakt!

Dit zijn leerlingen die je zelf in Smartschool hebt toegevoegd zonder ze in een officiële klas te plaatsen. Hierdoor worden ze in Smartschool verzameld in de controlegroep ‘nieuwe leerlingen’. Omdat deze leerlingen niet in een officiële klas zitten is er geen instellingsnummer voor hen gekend. Hierdoor zullen ze bij de synchronisatie met Informat niet herkend worden en zullen er vanuit Informat nieuwe accounts aangemaakt worden. Op deze manier krijg je voor elke leerling dus twee accounts.

Voordat je de koppeling met Informat activeert of voordat je een nieuw schooljaar activeert, dien je in Smartschool alle leerlingen uit de controlegroep ‘nieuwe leerlingen’ naar de juiste officiële klas te verplaatsen