Gebruikersbeheer 2.0: Rechten kopiëren/overnemen van een andere gebruiker Gebruikersbeheer 2.0: Rechten kopiëren/overnemen van een andere gebruiker

Gebruikersbeheer 2.0: Rechten kopiëren/overnemen van een andere gebruiker

Het is mogelijk om een gebruiker dezelfde rechten te geven zoals een andere gebruiker. Dit kan nuttig zijn om snel rechten te kopiëren tussen meerdere gebruikers. 

 

1. Bij een bestaande gebruiker uit de lijst

Zoek een gebruiker op in de lijst, en klik bij het tabblad rechten op 'bewerken'.

 

Er verschijnt een zoekbalk, waarin u de naam kan ingeven van de gebruiker waarvan u de rechten wil overnemen. 

Van zodra u de persoon aanklikt, zal u rechten van die persoon, ter controle, nog eens aangeboden krijgen.

Het is mogelijk om daar selectief in te zijn, door bepaalde rechten al dan niet weg te klikken, of om een wijziging in aan te brengen bv. 'alles schrijven' naar 'alles lezen' van een specifieke school. Dit zal geen wijzigingen veroorzaken bij de rechten van de persoon waarvan u de rechten overneemt.

Van zodra u klaar bent, klikt u rechtsboven op 'opslaan'.

 

 

De geselecteerde rechten werden nu gekopieerd naar de gebruiker in kwestie (geel kader). Als er bij de gebruiker reeds rechten waren ingesteld voor eenzelfde school/vestiging en applicatie, dan worden deze rechten overschreven.
Rechten die de gebruiker reeds had voor andere scholen/vestigingen en applicaties, blijven onaangeroerd (blauw kader).

 

2. Bij een nieuwe gebruiker

Ook bij een nieuwe gebruiker heb je de mogelijkheid om rechten van een bestaande gebruiker over te nemen. Dit door in de stap van het instellen van de rechten de naam of een deel van de naam in te tikken in het daarvoor voorziene veld. Bij het aanklikken van de gekozen gebruiker, worden zijn/haar rechten ingevuld in de rollenmatrix. Je kan deze rechten integraal opslaan, maar kan er ook voor kiezen om hier nog wijzigingen in aan te brengen vooraleer deze bewaard worden.