Gebruikersbeheer 2.0: Gebruikers opzoeken Gebruikersbeheer 2.0: Gebruikers opzoeken

Gebruikersbeheer 2.0: Gebruikers opzoeken

Bij het openen van de applicatie gebruikersbeheer 2.0 verschijnen alle gebruikers die binnen de scholen en applicaties van jouw beheerdersrechten reeds toegangsrechten kregen toegewezen. Dit binnen één of meerdere applicaties en één of meerdere scholen en vestigingen voor het vorige, huidige en volgende schooljaar. Het is ook mogelijk dat er een gebruiker zichtbaar is zonder rechten op de administratieve applicaties, dit account staat dan als gebruiker gekoppeld aan de financiële applicaties. De rechten zelf zijn hiervoor bewerkbaar in de rekeningenmodule en/of Registratie 2.0 en dus niet via Gebruikersbeheer 2.0. 

 

Bij deze gebruikers staan een aantal icoontjes vermeld: 

Actieve gebruiker

niet-actieve gebruiker

Beheerder van één of meerdere applicaties van scholen/vestigingen binnen jouw beheerdersrechten

gebruiker met rechten op de financiële applicaties

 

Indien een gewenste gebruiker niet meteen zichtbaar staat in de lijst, kan gebruik gemaakt worden van de zoekfilter waarbij enkele karakters worden ingegeven in het zoekveld. Hierdoor wordt de lijst automatisch gefilterd.

Daarnaast kan ook gewerkt worden met de filter rechts bovenaan de lijst. Hierbij kunt u de gebruikers filteren, een specifiek domein opvragen, filteren op de status actief/niet-actief, of alsnog recente of alle schooljaren te overlopen. Na het toepassen op de lijst worden enkel de overeenkomstige gebruikers weergegeven. 

 

 

 

Staat de gewenste gebruiker niet in de lijst, dan heeft hij/zij nog geen rechten op de applicaties/scholen waar jij als beheerder rechten kan voor geven. In deze situatie zal je de gebruiker moeten toevoegen om daarna aan een nieuwe of bestaande gebruikersnaam de nodige rechten toe te kennen.