Documenten voor een selectie van personeelsleden afdrukken Documenten voor een selectie van personeelsleden afdrukken

Documenten voor een selectie van personeelsleden afdrukken

U kan documenten voor een selectie van personeelsleden afdrukken door bovenaan de personeelslijst te filteren op personeelsgroepen of een van de voorgedefinieerde of persoonlijke filters.

mceclip1.png

 

U kan deze filter desgewenst als standaardfilter instellen via de “verrekijker” onderaan de personeelslijst.
In het filterscherm klikt u op het filtericoontje:

mceclip0.png

U komt in het overzicht met de persoonlijke filters die door u werden aangemaakt. 
Op de volgende tabbladen vindt u de filters die door Informat werden gedefinieerd en de personeelsgroepen die door u werden aangemaakt.

mceclip2.png

Elk van deze filters of personeelsgroepen kunt u als standaardfilter instellen door in de kolom 'Standaard' op “Neen” te klikken, en op die manier naar "Ja” om te zetten.
Het spreekt voor zich dat dit veld automatisch terug op "Neen" springt wanneer een andere filter/personeelsgroep als standaard wordt ingesteld.
De standaardfilter terug uitschakelen doet u door in diezelfde kolom op "Ja" te klikken.

mceclip3.png

De standaardfilter zorgt er voor dat in de personeelslijst enkel de personeelsleden worden aangeboden die beantwoorden aan de geselecteerde filter of personeelsgroep (i.p.v. de personeelsleden die actief staan aan de school waar u bent ingelogd).
Ook bij het terug aanmelden/inloggen wordt de standaardfilter behouden en krijgt u deze personeelsleden te zien i.p.v. de actieve personeelsleden.
De standaardfilter wordt eveneens gebruikt bij het afdrukken van documenten en bepaalde schermen.
Bv. bij het afdrukken van PERS-documenten wordt er gefilterd op de standaardfilter: 

mceclip4.png

ENKEL voor de leden van deze groep kan het document afgedrukt worden, per personeelslid of voor alle leden van de groep samen - andere personeelsleden worden niet getoond.