Leerlingen uitschrijven tijdens en op het einde van het schooljaar

A. in de loop van het schooljaar

Van zodra een leerling minimum één dag op school aanwezig was, is dit een gerealiseerde inschrijving.  Wanneer deze leerling de school verlaat dient u zijn/haar inschrijving te beëindigen.

Dit kan door het invullen van de einddatum. Hiervoor moet u NIET op de knop 'Einddatum' klikken. Die is enkel van toepassing indien een leerling definitief wordt uitgesloten.
Deze einddatum moet de dag zijn vóór de daaropvolgende inschrijving. Dit wil zeggen dat de einddatum op een zondag valt wanneer de leerling na een vakantie/weekend verandert van school.

Wanneer u de einddatum invult, komen twee extra velden tevoorschijn:

- Initiatief: hier selecteer je de reden van de uitschrijving uit de aangeboden lijst

- Na uitschrijving: hierbij geef je aan waar de leerling wordt ingeschreven na deze uitschrijving

De status van deze inschrijving blijft 'Gerealiseerd'!

De gegevens worden bevestigd met het groene vinkje.

Wanneer u een zittende leerling uitschrijft, krijgt u een pop-up scherm met betrekking tot de capaciteiten. De capaciteit van de zittende leerlingen kunt u aanpassen door op elk betrokken niveau (school + vestiging + kleuter/lager) één zittende leerling minder te zetten.

B. op het einde van het schooljaar

Leerlingen  kan je in bulk uitschrijven via "Leerlingen- nieuwe bestemming einde/begin schooljaar" en daar kiezen voor "uitschrijven". Dit kan handig zijn voor leerlingen van het 6de .

Om zeker te zijn dat iedereen een einddatum kreeg ( wat nodig is voor een goede werking ) kan je begin september( van het nieuwe schooljaar )  alsnog  iedereen die geen einddatum kreeg in het vorige schooljaar,  een einddatum geven via  'leerlingen - uitschrijven einde schooljaar'.

Let wel :

• dit doe je best in het begin van het nieuwe schooljaar
  • zorg je ingelogd bent op het vorige schooljaar