Leerlingen uitschrijven

Van zodra een leerling minimum één dag op school aanwezig was, is dit een gerealiseerde inschrijving.  Wanneer deze leerling de school verlaat dient u zijn/haar inschrijving te beëindigen.

Dit kan door het invullen van de einddatum. Hiervoor moet u NIET op de knop 'Einddatum' klikken. Die is enkel van toepassing indien een leerling definitief wordt uitgesloten.
Deze einddatum moet de dag zijn vóór de daaropvolgende inschrijving. Dit wil zeggen dat de einddatum op een zondag valt wanneer de leerling na een vakantie/weekend verandert van school.

Wanneer u de einddatum invult, komen twee extra velden tevoorschijn:

- Initiatief: hier selecteer je de reden van de uitschrijving uit de aangeboden lijst

- Na uitschrijving: hierbij geef je aan waar de leerling wordt ingeschreven na deze uitschrijving

De status van deze inschrijving blijft 'Gerealiseerd'!

De gegevens worden bevestigd met het groene vinkje.

Wanneer u een zittende leerling uitschrijft, krijgt u een pop-up scherm met betrekking tot de capaciteiten. De capaciteit van de zittende leerlingen kunt u aanpassen door op elk betrokken niveau (school + vestiging + kleuter/lager) één zittende leerling minder te zetten.