Registratie2.0: Genereren van instellingsgroepen Registratie2.0: Genereren van instellingsgroepen

Registratie2.0: Genereren van instellingsgroepen

Wanneer u een nieuwe klas aanmaakt in iBasis / iLeerlingen en hierin leerlingen toevoegt, kan het verbruik van deze leerlingen worden geregistreerd in Registratie2.0

Echter wanneer een nieuwe klas niet zichtbaar is in Registratie2.0 en dus ook niet in A&R, volstaat het om de instellingsgroepen te genereren vanuit Registratie2.0.

Dit doet u in de applicatie Registraties2.0. Hiervoor gaat u via het tandwieltje rechtsboven: Basisgegevens > Instellingsgroepen

In deze lijst ziet u verschillende klassen staan. Om een instellingsgroep toe te voegen, kiest u voor:
'+ Instellingsgroep toevoegen'.

In het volgend scherm registreer je de klasnaam en koppel je de instelling aan de instellingsgroep. Om te bevestigen, druk je op 'opslaan'.

Deze bovenstaande actie heeft geen gevolgen voor de reeds aangemaakte instellingsgroepen.

Na het sluiten van deze applicatie wordt de klas zichtbaar in iBasis/ iLeerlingen, A&R als in Registratie2.0.

Het is hierbij wel noodzakelijk om de applicatie A&R opnieuw te openen als deze tijdens het genereren reeds geopend was.