Leerlingen/ontvangers selecteren en ophalen Leerlingen/ontvangers selecteren en ophalen

Leerlingen/ontvangers selecteren en ophalen

Bij het versturen van een bericht kunt u de nodige ontvangers kiezen, via Communicatie > Communicatie2. Dit kan op verschillende manieren, die los van elkaar gebruikt moeten worden Een bericht kan gemaild worden, op voorwaarde dat het vinkje van 'schoolcommunicatie' werd aangevinkt bij het tabblad e-mailadressen in de leerlingenadministratie: 

1. Per leerkracht

Hierbij kunt u de leerlingen van een bepaalde klas samen met de klasleerkracht ophalen door het selecteren van de klasleerkracht. De klasleerkracht kan gekoppeld worden aan de klas in de leerlingenadministratie via Organisatie > Klas > tabblad Functies

2. Per klas

Via deze functie kunt u de leerlingen van verschillende klassen in één keer ophalen. U selecteert de nodige klassen en klikt daarna op het vergrootglas, dan pas gaat het programma op zoek naar de leerlingen van de geselecteerde klassen. 

3. Per contactgroep

Na het aanmaken van een contactgroep via Organisatie > Contactgroepen, kan een aangemaakte contactgroep geselecteerd worden. Wanneer een contactgroep niet als mogelijkheid verschijnt, kunt u even nagaan of u deze hebt aangemaakt in de juiste vestiging en/of het juiste schooljaar. Contactgroepen van het personeel kunnen geselecteerd worden via Communicatie > Personeel.

 

Bij bovenstaande functies hebt u steeds de keuze om, wanneer de ontvangers werden opgehaald, zelf te beslissen wie deze mail wel/niet mag ontvangen door het aan/afvinken van de ontvangers.