Gebruikersnaam Smartschool aanmaken/aanpassen

Smartschool-gebruikersnaam aanmaken

Indien jullie starten met de synchronisatie tussen Informat en Smartschool en de synchronisatie tussen Smartschool en Informat voor de allereerste keer gebeurt, zal informat voor de bestaande leerlingen de gebruikersnaam die al bestaat in Smartschool overnemen.
Vanaf dan zullen nieuwe leerlingen  een smartschoolgebruikersnaam krijgen volgens het formaat dat je  instelt op tabblad 'Smartschool':

Indien een gebruikersnaam  al bestaat in Smartschool zal Infomat tijdens het synchroniseren de gebruikersnaam van de nieuwe leerling aanvullen met een suffix.
Bv. jan.janssen bestaat al. De nieuwe leerling zal gebruikersnaam jan.janssen2 krijgen.

Spaties, accenten, vreemde tekens worden in de gebruikersnaam wegggelaten.
Bv. in het formaat voornaam.naam wordt Jan De Caluwé gebruikersnaam 'jan.decaluwe'.
Stel dat er nog een leerling op de school dezelfde naam heeft, dan zal zijn gebruikersnaam 'jan.decaluwe2' worden.

De optie 'lengte van de gebruikersnaam beperken tot 20 karakters' is voorzien omdat bepaalde Active Directory-systemen gebruikersnamen toelaten tot maximum 20 karakters.   mceclip0.png

Smartschool-gebruikersnaam aanpassen

De Smartschool-gebruikersnaam kan enkel manueel worden aangepast.

Dit gebeurt langs menu 'Algemeen' - 'Structuur' in onderstaande stappen.

U klikt de school aan waar de leerling is ingeschreven en gaat naar het tabblad 'Smartschool'.

1) Klik op het gele sterretje.

2) Klik op het wijzig-icoontje bij de leerling van wie u de gebruikersnaam wenst te wijzigen.

3) In de kolom 'Gebruikersnaam' kunt u de naam aanpassen.

4) Klik op de groene vink om de wijziging op te slaan.