Brief/lijst gebruikersnaam en wachtwoord Smartschool Brief/lijst gebruikersnaam en wachtwoord Smartschool

Brief/lijst gebruikersnaam en wachtwoord Smartschool

Er zit geen standaardbrief in Informat met het wachtwoord en de gebruikersnaam van Smartschool van elke leerling.

Als u toch zo'n brief wil afdrukken dient u zelf een brief aan te maken. Dat doet u als volgt:

U gaat naar het blad 'Afdrukken < Brieven'. Daarna klikt u op 'Eigen brieven'. Daar klikt u op het groene plusje om een eigen brief aan te maken. Rechts klikt u op 'Parameters' en kiest 'Smartschool: gebruikersnaam' en 'Smartschool wachtwoord' (1, 2 of 3). 

Op deze plaatsen verschijnen dan in de eigenlijke brief de gebruikersnaam en het wachtwoord van de leerling (en de co-accounts indien Smartschool wachtwoord 2 en/of 3 mee geselecteerd werden). 
Merk op: het gaat om de oorspronkelijk toegekende wachtwoorden! Bij het inloggen in Smartschool moet het wachtwoord immers worden gewijzigd en kunt u dit bijgevolg niet meer achterhalen in Informat.

U kan de brief nog verder aanvullen naar wens. Wanneer dat gebeurd is, klikt u op het groene vinkje om op te slaan. Daarna selecteert u de juiste klas en klikt op afdrukken. 

Nu hebt u per klas een brief voor elke leerling met zijn/haar gebruikersnaam en wachtwoord van Smartschool. 

 

Lijst van alle gebruikersnamen + wachtwoorden 

Om een lijst af te drukken gaat u naar "Algemeen- structuur" tabblad 'Smartschool'. Daar klikt u op het oranje sterretje en kan u in het nieuwe venster de gebruikersnaam + wachtwoorden afdrukken. 
Let wel: dit zijn de oorspronkelijk toegekende wachtwoorden.  Zodra iemand inlogt wordt hij/zij gevraagd het wachtwoord aan te passen.