Tips om een eigen header te maken (BO) Tips om een eigen header te maken (BO)

Tips om een eigen header te maken (BO)

Een eigen header kan aangemaakt worden via het menu 'algemeen' > 'school' > tabblad 'Headers'.
Enkele tips om een goede eigen hoofding/schoolheader te maken.
- De header dient aangemaakt te worden in .jpg-formaat of .png-formaat en mag niet groter zijn dan 2MB.
 
- Een eigen header wordt als een balk bovenaan en helemaal links op de afdruk geplaatst. Dus de afbeelding hoeft niet de volledige breedte van het blad te omvatten.
- Afbeeldingen worden in ware grootte (in centimeter) op de afdruk geplaatst. De resolutie (DPI) mag hierop geen invloed hebben. Kijk dus naar de afmetingen in centimeter bij het bepalen van de grootte.

- Een afbeelding met 96 dpi geeft een voldoende resultaat. Indien gewenst kan een hogere resolutie van 150 a 200 dpi gebruikt worden, om een scherpere afbeelding te verkrijgen. Hou er echter rekening mee dat hierdoor de afbeelding zwaarder wordt. Een zwaardere afbeelding kan ervoor zorgen dat het PDF-bestand langer nodig heeft om gegenereerd te worden. Want je PDF-bestand wordt per pagina met die afbeelding belast.

- Voorzie geen witruimte bovenaan de afbeelding. Onze afdruk voorziet sowieso een marge van iets meer dan 1 cm boven de afdruk.

- Op het scherm waar u de hoofding kunt oploaden, kunt u ook een hoogte ingeven. Hiermee houdt het programma rekening bij het bepalen hoeveel plaats/ruimte moet worden voorzien, alvorens de inhoud van de pagina wordt afgedrukt.