Betalen via QR code via Twikey Betalen via QR code via Twikey

Betalen via QR code via Twikey

Betalen via QR code

Rekeningen die naar Twikey gepubliceerd zijn vanuit Informat, kan de ouder via het scannen van een QR code betalen. Daarvoor zijn meerdere opties beschikbaar bij Twikey.

 

Optie 1: Initialisatie overschrijving

Scannen van de EPC QR code kan met de app van vier Belgische banken (KBC, ING, Belfius en Argenta) en resulteert in een vooringevulde overschrijving. Dit is gratis en hiervoor heeft de school geen verbintenis met een payment provider nodig.

Een ouder kiest op de betaalpagina van Twikey de optie “Overschrijven” (via PC):
mceclip0.png

Daarna klikt de ouder op “Met bank app scannen” om een QR code te zien:
mceclip1.png

De ouder scant nu die QR code met zijn/haar bank app (KBC Mobile, ING, Belfius en Argenta) om een vooringevulde overschrijving te initiëren:
mceclip2.png

De gebruiker hoeft enkel te bevestigen om de overschrijving uit te voeren. Uiteraard kan de ouder de gegevens wijzigen voor overschrijving:
mceclip3.png

Let op: dit werkt niet voor BNP Paribas Fortis klanten!

 

 

Optie 2: Bancontact

Scannen van QR code met de Payconiq by Bancontact app (of bank app) resulteert in een online betaling. Hiervoor worden kosten aangerekend (cf. Multisafepay in IOL) en hiervoor is een verbintenis tussen de school en een payment provider nodig. Kan Multisafepay zijn, maar ook andere zijn mogelijk, bv. Mollie.

Een ouder die gebruik maakt van een computer, kiest op de betaalpagina van Twikey bij de optie “Direct Betalen”, voor Bancontact (“Direct Betalen” is enkel beschikbaar indien er ook een payment provider gekoppeld is bij Twikey voor de school!):
mceclip4.png

De ouder wordt doorverwezen naar de betaalpagina van de payment provider, bv. Multisafepay:
mceclip5.png

De ouder scant de QR code met zijn/haar Bancontact app.
Na bevestiging, wordt een online betaling uitgevoerd.

Opm. Wie onmiddellijk op de smartphone surft, wordt rechtstreeks doorverwezen naar de Payconiq by Bancontact app om de betaling uit te voeren.

Optie 3: Payconiq

Scannen van de Payconiq QR code met de Payconiq by Bancontact app resulteert in een online betaling. Dit is niet gratis en hiervoor is een verbintenis tussen de school en Twikey nodig.

Een ouder die gebruik maakt van een computer en op de betaalpagina van Twikey klikt op het Payconiq logo ziet de Payconiq QR code die kan ingescand worden met de smartphone:
mceclip6.png

Vervolgens kan er via de Payconiq by Bancontact app betaald worden.

Opm. Wie onmiddellijk op de smartphone surft, wordt rechtstreeks doorverwezen naar de Payconiq by Bancontact app. Zowel het bedrag als de gestructureerde mededeling zijn automatisch ingevuld.