Rekeningen publiceren naar Twikey Rekeningen publiceren naar Twikey

Rekeningen publiceren naar Twikey

Publiceren rekeningen naar Twikey

Scholen kunnen bij het digitaal versturen van de rekeningen een betaalknop toevoegen in de e-mail. Zo kan de ouder via een online betaalpagina van de school de rekening snel en veilig betalen met de betaalmethode van zijn/haar keuze:

De rekeningen moet de school hiervoor, na het doorboeken, enkel maar publiceren naar Twikey.
Dit zorgt ervoor dat een betaallink wordt aangemaakt voor elke rekening. Die wordt teruggestuurd naar iRekeningen en ingevoegd bij het versturen van de e-mails.

Voorwaarden

Een rekening kan gepubliceerd worden naar Twikey als aan deze voorwaarden voldaan is:

• Twikey is geactiveerd in de layout van de schoolvestiging
  • De rekening is doorgeboekt
  • Er is een te betalen bedrag (geen creditnota’s, 0-rekeningen of negatieve rekeningen)
  • Er is een e-mailadres gekoppeld aan het facturatieadres.

Hoe publiceer je rekeningen?

1. Ga in iRekeningen naar Rekeningen > Publiceren > Twikey.
  2. Kies een rekeninggroep.
    Er verschijnt een lijst van de rekeningen die naar Twikey kunnen gestuurd worden:mceclip0.png
  3. Selecteer de rekeningen en klik op Publiceren.
  4. Bevestig dat je de rekeningen wil publiceren, en klik op OK.
    Er wordt een bericht in de wachtrij geplaatst voor elke rekening. Het kan even duren vooraleer de betaallink verschijnt.

Wat ziet een ouder?

Een ouder ontvangt een e-mail met een betaalknop voor zijn/haar rekening. De knop verwijst naar de betaalpagina van de school bij Twikey. Voorbeeld:

Zodra een rekening is betaald, is dat ook zichtbaar op de Twikey-betaalpagina zodat dubbele betalingen worden vermeden!

Voor meer informatie, zie het stappenplan: https://helpdesk.informat.be/hc/nl/articles/360014876520-Rekeningen-mailen-met-Twikey-Stappenplan