Foto's verschijnen gedraaid/liggend na uploaden via iFotobeheer

Het probleem

Foto's die bij het raadplegen op de computer staand worden getoond, worden in Informat liggend getoond nadat u ze heeft geüpload via iFotobeheer.

Achtergrondinformatie

Bij het maken van een foto wordt er (tegenwoordig) meegegeven of de foto in portret of landschap is genomen. (Dit wordt bijgehouden in de EXIF-data van een foto.) Wanneer u een foto bekijkt op uw computer, gaat uw computer die draaien zodat dit klopt.
Bij het uploaden via iFotobeheer wordt er met die informatie geen rekening gehouden en komen de foto's "fout" in Informat.

Oplossing

Er zijn verscheidene programma's te vinden op het internet die deze foto's gaan corrigeren.

Een voorbeeld van zo'n programma kunt u vinden via volgende website: savolai.net/software/JPEG-EXIF_autorotate