Onze school heeft 1 domeinnaam, maar meerdere instellingsnummers en/of beheerders Onze school heeft 1 domeinnaam, maar meerdere instellingsnummers en/of beheerders

Onze school heeft 1 domeinnaam, maar meerdere instellingsnummers en/of beheerders

Een domeinnaamvalidatie gebeurt steeds op niveau van een domeinnaam en moet per domein maar één maal gebeuren. 

Het geven van toestemming om vanuit dit bepaald domein te mogen versturen gebeurt per instellingsnummer. Wanneer een domeinnaam reeds gevalideerd werd door een beheerder en een andere beheerder ook uit dit domein wil versturen, dan hoeft er niet nogmaals een domeinvalidatie te gebeuren. In dit geval volstaat het dat de beheerders onderling aan elkaar toestemming geven.

De werking lichten we toe aan de hand van een voorbeeld. Er wordt in onderstaand voorbeeld van uitgegaan dat een school bestaat uit 3 instellingsnummers, 2 beheerders en 1 algemeen schooldomein  (bv. school.be).

Beheerder A heeft recht op instellingsnummers 1 en 2
Beheerder B heeft recht op instellingsnummer 2 en 3

Situatie 1
Beheerder A valideert het domein school.be voor instellingsnummer 1.
Beheerder B wil dezelfde domeinnaam toekennen aan instellingsnummer 2 of 3. Hij dient via de daarvoor bestemde knop een (onderling) toegangsverzoek in. Van zodra beheerder A dit goedkeurt, zal ook beheerder B voor instellingsnummer 2 en 3 mails vanuit het domein school.be kunnen versturen.

Situatie 2
Beheerder A voegt een domeinnaam toe voor instellingsnummer 1 EN 2; Beheerder B krijgt die domeinnaam automatisch te zien in zijn overzicht (gekoppeld aan instelnr 2). Beheerder B heeft in deze situatie ook meteen het recht om die domeinnaam te koppelen aan instellingsnummer 3 (zonder toegangsverzoek, want hij had al het beheer over die domeinnaam via instellingsnummer 2).