Een beheerdersaccount delen - Uitbreiding via impersonatie Een beheerdersaccount delen - Uitbreiding via impersonatie

Een beheerdersaccount delen - Uitbreiding via impersonatie

Opgelet: Onderstaande geldt enkel voor wie nog met iGebruikersbeheer 1.0 werkt.

Voor beheerders die werken met iGebruikersbeheer 2.0 is dit (binnenkort) niet meer van toepassing. We raden dan ook aan om de mensen waarmee vroeger een account gedeeld werd, de rol 'beheerder' toe te kennen. Zo streven we naar één persoon per gebruikersnaam.

Met de uitrol van tweestapsverificatie werd voorzien dat (identieke) rechten van de beheerdersaccount aan meerdere personen gekoppeld kunnen worden.

De beheerder kan via het gebruikersbeheer één of meerdere personen toestemming geven/ontnemen tot gebruik van zijn account. De logingegevens van de beheerdersaccount blijven dezelfde, maar alle personen die toestemming gekregen hebben zullen wel via tweestapsverificatie moeten inloggen.

Het geven/ontnemen van deze toestemming gebeurt in iGebruikersbeheer via de rubriek 'Beheren van...' -> 'Impersonatie'.