Deliberatieargumenten instellen en gebruiken Deliberatieargumenten instellen en gebruiken

Deliberatieargumenten instellen en gebruiken

Binnen iCursisten is het mogelijk om op voorhand standaard teksten te voorzien, die kunnen gebruikt worden bij argumentatie tijdens het delibereren. De invoer ervan doet u bij de afdelingen (organisatie - modulaire opleidingen -  afdelingen). Op het tabblad periodes, kunt u onder een periode argumenten toevoegen. Daar geeft u een tekst en een korte naam/code (deliberatieargument = DAG roepnaam) in.

Waarna deze argumenten beschikbaar zijn voor die opleiding, binnen die lesplaats.

 

Daarnaast moet bij de cursus(details) ook minstens één deliberatiedatum ingevuld staan. Anders kan er niet gedelibereerd worden.

 

Binnen de voorziene periode (x aantal dagen voor het einde van de cursus en voor de eerste of tweede deliberatiedatum) kan de leerkracht in iCVOLeerkracht vrij tekst ingeven voor de cursisten die niet slaagden. Dit via het menu puntenbeheer - argumentatie voor deliberatie.

 

In iCursisten hebt u inzage in de invoer van de leerkracht en kan die overschreven worden door een standaard formulering, of een standaard formulering invullen waar er geen was ingevuld. Ook hier kunt u alleen bij een niet-geslaagde cursist een argumentatie invullen.
Bestaande invoer (door leerkracht of standaard) kan alleen gewijzigd worden met de detail-knop. Door hierop te klikken verschijnt een pop-up venster waarmee u de teksten kunt wijzigen.