Scannen en rechtstreeks inlezen Scannen en rechtstreeks inlezen

Scannen en rechtstreeks inlezen

In iRegistratie is het mogelijk om de gescande gegevens meteen door te sturen naar de applicatie. Iedere scan wordt rechtstreeks weergegeven in iRegistratie: u hoeft hierdoor de scanner achteraf niet meer in te lezen.

 

Om rechtstreeks te kunnen scannen en inlezen gaat u als volgt te werk:

 

1. U drukt de nodige leerlingenbarcodes af via Afdrukken > Barcodekaarten.

2. U koppelt de Opticon-scanner aan uw computer via de meegeleverde usb-kabel.

3. Via het menu-item Registratie > Registreren vanuit > Scanner (opticon) rechtstreeks  opent u onderstaand scherm om de nodige parameters te kunnen instellen.

4. U kiest de activiteit waarbinnen u een eenheid wenst te scannen.

5. U kiest de eenheid die u wenst te registreren via de scanner onder eenheidswaarde.

6. U kiest de registratiedatum waarop u de scans wenst in te lezen. Dit kan de datum van vandaag zijn, maar ook een datum in het verleden of in de toekomst.

7. Via 'Totaalbedrag tonen' kiest u of het systeem het te betalen bedrag voor die scan moet weergeven.

8. Sla de gegevens op met het groene vinkje.

9. Wanneer het volgende scherm verschijnt, kan u starten met het scannen van leerlingenbarcodes. Voor elke leerlingenbarcode die gescand wordt, zal een registratie op de eerder geselecteerde eenheid bewaard worden in iRegistratie. In onderstaand voorbeeld werd de eenheid uitstappen geregistreerd voor Abmen Fanny.

De + en - kunnen worden gebruikt bij eenheden van het soort 'getal': het gescande aantal kan hiermee gewijzigd worden. Met het prullenbakje verwijdert u de scan.

Onderaan rechts ziet u het te betalen bedrag voor deze scan.

10. Indien gewenst kan u via de printerknop rechtsonder een overzicht van de scan afdrukken. Vooraleer u dit kan afdrukken dient u de afdrukinstellingen aan te vullen via Basisgegevens > Afdrukinstellingen > Rechtstreeks scannen.

Onder formaat kan u kiezen of u het overzicht op een A4 wenst af te drukken of via ticket-vorm. Bij de tweede optie kunnen de afmetingen van het ticket worden ingegeven.

Indien de gescande artikelen ter plaatse worden betaald, is het mogelijk om dit ook aan te duiden bij het scannen. Onder 'betalingswijze' kan u maximum vier mogelijke betalingswijzes ingeven. Bij het scannen is het mogelijk om aan te duiden op welke manier de gescande artikelen betaald werden.

Zie onderstaand voorbeeld: Abryn heide heeft haar slaatje van 3.50 euro cash betaald.

 

Deze betalingswijze wordt ook vermeld op het overzicht: