Leerlingen overzetten naar volgend schooljaar

U logt in in schooljaar/vestiging waaruit u leerlingen wilt overplaatsen.
U kiest menu Leerlingen > Nieuwe bestemming > Einde/begin schooljaar:

In de linkerhelft van het scherm selecteert u afdelingsjaar, keuzeoptie en klasgroep waaruit u leerlingen wilt overzetten.
In de rechterhelft van het scherm selecteert u school, vestiging, afdelingsjaar, keuzeoptie en klasgroep naar waar u wenst over te plaatsen.

Indien u een bepaalde leerling niet terugvindt, kan u de leerling opzoeken in het huidige schooljaar via menu Leerlingen > Consulteren > tabblad 'Historiek'. Meestal kunt u daaruit afleiden waarom u de leerling niet aangeboden krijgt.

Enkele mogelijkheden waarom u deze leerling niet kunt terugvinden:

1. Heeft de leerling reeds een inschrijving in het nieuwe schooljaar (is hij/zij ingeschreven in een andere school van de scholengroep of werd hij/zij reeds overgezet naar het nieuwe schooljaar)? Dan kunt u deze leerling NIET meer overzetten. Dit kunt u controleren via tabblad 'Historiek' (zie afbeelding). U moet deze leerling wél nog uitschrijven!

2. Heeft de leerling een einddatum? Dan moet u de optie 'Ook uitgeschreven leerlingen' aanvinken.

Opmerking! Bij optie 2: indien de leerling na bijvoorbeeld 10 dagen terugkeert naar uw school, dan kunt u die opnieuw inschrijven via LeerlingenToevoegen (alle gegevens worden terug opgehaald op basis van het ingevulde rijksregisternummer: personalia, historiek, stamnummer, ...).

3. De leerling is een 'OM'-Leerling. Deze leerlingen kunt u overzetten via menu Leerlingen > Nieuwe bestemming > Einde/begin schooljaar: OM.

Over welke leerlingen het concreet gaat kunt u nagaan door deze filter in te stellen: