Zending Middelen

De zgn. zending jaarlijkse inlichtingen kan aangemaakt worden door scholen met hoofdstructuren 311, 312 (autonoom DBSO), 316, 317,321 en 417:

- 311, 312 en 321 sturen sowieso een zending op -  als ze niets te melden hebben sturen ze een lege zending !
- 316, 317 en 417 sturen enkel een zending op als ze iets te melden hebben.

Scholen die 311 en 312 samen inrichten sturen één volledige zending op ingelogd in school 311.
CVO-scholen die 317 en 417 inrichten sturen ook één zending op voor de volledige instelling.

U kan de te versturen zending aanmaken langs menu 'Edison' - 'Aanmaken zending jaarlijkse inlichtingen'.

De voor uw school van toepassing zijnde codes/inlichtingen selecteert u uit de uitklaplijst en vult u telkens aan met het aantal eenheden.
Het gaat meestal om ingerichte ambten en uren en overdrachten van uren naar volgend schooljaar of naar een andere instelling in het huidig schooljaar.
Voor overdracht naar een andere instelling moet u tevens het ontvangende instellingsnummer invoeren.

Daarna zet u het bericht in de wachtrij met de daartoe voorziene knop 'Bericht in wachtrij zetten' en maakt u een Edisonbestand aan langs menu 'Edison' - 'Zending aanmaken', analoog aan de klassieke RL's voor personeelsgegevens.

De ingangsdatum voor de zending middelen is steeds 01.09. Deze geldigheidsdatum kan u zelf niet wijzigen.

De zending kan geen andere (personeels)berichten bevatten. U krijgt hiervan een foutmelding.

De zending moet uiterlijk op 8 november gebeuren (cf. SO/2007/05).
Vanaf wanneer de zending mag worden verstuurd vindt u bij de deadlines of in de jaarkalender van AgODi.

Sommige scholen moeten nog een bijkomende zending met jaarlijkse inlichtingen versturen, m.n. de zending praktische vakken.