ID-nummers voor fotograaf (SO)

U moet aan uw fotograaf een Excelbestand bezorgen met naam, voornaam en geboortedatum.

U kunt die velden exporteren naar Excel vanuit de leerlingenlijst (menu ‘Leerlingen’ – ‘Consulteren’):

In het exportscherm klapt u de categorie 'Leerling' opent en vinkt u de velden Naam/Voornaam/Geboortedatum aan:

U klikt bovenaan op het Excelicoontje zodat er een Excelbestand wordt aangemaakt.
Dit bestand slaat u op en bezorgt u aan uw fotograaf zodat hij de foto’s in volgend formaat kan opslaan:

Staat er een spatie in de naam, dan moet die ook in de bestandsnaam staan!

Een voorbeeld ter verduidelijking:

- naam = Van de Walle
- voornaam = Maddelin
- geboortedatum = 28.11.1992

Wordt dus: Van de WalleMaddelin28.11.1992.jpg

In iFotobeheer kunt u dan de foto’s automatisch linken aan de leerlingen via deze menukeuze: