Klasbegeleidingsgroep - Toekennen via gebruiker

Stel: Een nieuw personeelslid komt bij jullie in dienst. Je hebt voor deze persoon een gebruikersnaam/account aangemaakt. Je volgde de correcte stappen om deze persoon rechten toe te kennen en toch vind je deze persoon niet terug in de lijst 'Leerlingbegeleiding' > 'Klasbegeleidingsgroepen' > 'Toekennen via gebruiker'.

De kans is groot dat er nog geen rijksregisternummer gekoppeld is aan de desbetreffende persoon. Je kan bij de personalia-gegevens van het personeelslid in de applicatie iPersoneel het rijksregisternummer toevoegen.

Vervolgens keert u terug naar de applicatie iGebruikersbeheer. Via beheren van - gebruikers zoekt u de gebruiker op. U klikt op 'wijzigen' bij de betreffende persoon. U kiest nogmaals het personeelslid uit de lijst 'PERSOON'. Nadat u de gegevens heeft opgeslagen, controleert u of het veld 'rijksregisternummer' is ingevuld. Indien dit het geval is, kunt u via 'Leerlingenbegeleiding' > 'Klasbegeleidingsgroepen' > 'Toekennen via gebruiker' de persoon koppelen aan zijn/haar klas(sen).