Klasbegeleidingsgroep - Toekennen via gebruiker Klasbegeleidingsgroep - Toekennen via gebruiker

Klasbegeleidingsgroep - Toekennen via gebruiker

Stel: Een nieuw personeelslid komt in dienst op uw school. U heeft voor deze persoon een gebruikersnaam/account aangemaakt. U volgde de correcte stappen om deze persoon rechten toe te kennen en toch vindt u deze persoon niet terug in de lijst Leerlingbegeleiding > Klasbegeleidingsgroepen > Toekennen via gebruiker

De kans is groot dat er nog geen rijksregisternummer gekoppeld is aan de desbetreffende persoon. U kan bij de personalia-gegevens van het personeelslid in de applicatie iPersoneel het rijksregisternummer toevoegen.

Vervolgens keert u terug naar de applicatie iGebruikersbeheer. Via Beheren van > Gebruikers zoekt u de gebruiker op. U klikt op 'wijzigen' bij de betreffende persoon. U kiest nogmaals het personeelslid uit de lijst 'PERSOON'. Nadat u de gegevens heeft opgeslagen, controleert u of het veld 'rijksregisternummer' is ingevuld. 

Indien dit het geval is, kunt u via Leerlingenbegeleiding > Klasbegeleidingsgroepen > Toekennen via gebruiker de persoon koppelen aan zijn/haar klas(sen).