GOK-formulier vanuit Discimus overnemen (SO) GOK-formulier vanuit Discimus overnemen (SO)

GOK-formulier vanuit Discimus overnemen (SO)

U kunt dit individueel per leerling (punt 1) of voor alle nieuwe leerlingen samen (punt 2).

1. Leerlingenkenmerken ophalen vanuit Discimus individueel voor één leerling

1. Leerlingen consulteren
  2. U zoekt de leerling op en gaat naar het GOK-formulier
  3. Klik op 'wijzigen'
  4. Naast de datum 'Eerste schooldag' ziet u een icoon voor het overnemen vanuit Discimus naar Informat.

2. Leerlingenkenmerken ophalen vanuit Discimus voor alle nieuwe leerlingen samen

Indien u leerlingenkenmerken voor nieuwe leerlingen wenst op te halen uit Discimus, gaat u naar menu 'Discimus' - 'Leerlingenkenmerken' - 'Voltooide transacties'.
Links bovenaan drukt u op het boekje 'Download leerlingenkenmerken van nieuwe leerlingen':

Indien dit niet lukt, dan kunt u - weliswaar per afdelingsjaar - de leerlingenkenmerken overlezen van Discimus naar Informat langs menu 'Discimus' - 'Controle'.
In de rechterbovenhoek selecteert u het afdelingsjaar. Als er leerlingen zijn van wie de leerlingenkenmerken gekend zijn in Discimus, maar niet geregistreerd in Informat, dan verschijnen die onder punt 2 en kunt u die downloaden d.m.v. een klik op het bijhorende boekje.