Extra uitleg over menu 'Aanwezigheidsregister volgens weekregister' Extra uitleg over menu 'Aanwezigheidsregister volgens weekregister'

Extra uitleg over menu 'Aanwezigheidsregister volgens weekregister'

Deze menukeuze geeft u een overzicht van de reeds ingebrachte afwezigheden voor de geselecteerde week en is de snelste manier om de afwezigheden voor een ganse week van een bepaalde klas in te brengen.

Bovenaan links kiest u de gewenste klas en datum. U krijgt dan het overzicht met de afwezigheden van die klas van de week waarin de geselecteerde datum valt. Rechts van de kalender selecteert u dan de afwezigheidscode die u wilt invullen. Standaard staat die code op onbekend (behalve voor niet-leerplichtige kleuters, voor hen is dit code A).

mceclip0.png

Het spreekt voor zich dat u verschillende afwezigheidscodes kunt selecteren.
U registreert bijvoorbeeld eerst de leerlingen die zonder wettiging afwezig waren met code onbekend. Hierbij vinkt u het betreffende vinkje aan bij de voor- en/of namiddag van die dag. Automatisch verschijnt dan de geselecteerde code naast het aanvinkvakje. Daarna selecteert u code L uit de lijst met afwezigheidscodes voor de leerlingen die te laat waren. Wie intussen een doktersbriefje heeft binnengebracht registreert u met code D, enzovoort. Als al deze afwezigheden werden ingebracht, klikt u bovenaan op het groene vinkje om deze te bewaren.

Moeten alle leerlingen dezelfde afwezigheidscode krijgen op een bepaald tijdstip, dan moet u één of meerdere tijdstippen bovenaan de tabel aanvinken.

mceclip1.png

 

Om een onterecht ingebrachte afwezigheid te wissen selecteert u de optie 'verwijder bestaande code' uit de lijst en vinkt u het tijdstip aan bij de code die u wenst te verwijderen:

mceclip2.png

Gaat het om een afwezigheid die als afwezigheidsperiode werd ingebracht, dan klikt u op het blauwe mannetje met het klokje bij de betreffende leerling:

mceclip3.png

Vervolgens kiest u de foutieve afwezigheid en drukt u op het prullenbakje:

mceclip4.png