Klasverandering tijdens het schooljaar (BO)

Opgelet! Deze werkwijze is enkel van toepassing op leerlingen die van klas veranderen, niet voor leerlingen die van leerjaar veranderen (cf. In- en uitschrijvingen tijdens schooljaar).

Via menu 'Leerlingen' - 'Consulteren' kunt u de leerling opzoeken. In het tabblad 'Inschrijving' hebt u de mogelijkheid om een klasverandering door te voeren.

U klikt hierbij op het blauwe mannetje met de letter K.

Daarna kunt u via het groene plusteken een nieuwe klasinschrijving toevoegen. Door het toevoegen van een nieuwe begindatum wordt automatisch een einddatum van de vorige klasinschrijving aangevuld. Bevestigen doet u met het groene vinkje.