Subgroepen toevoegen / werken met groepen

Een voorbeeld

De leerlingen die de basisoptie mechanica-elektriciteit volgen zitten verspreid in de klassen 2A31 t.e.m. 2A35.

Er zijn drie groepen: MEA – MEB – MEC

Hoe gaan we te werk om naast de klas, deze drie groepen aan te maken en de leerlingen in te geven in de passende groep?

1. U gaat naar 'Organisatie' -> 'Groepen'.

2. Door op het plusje te klikken kan u de groep aanmaken. U vult dan de verschillende velden in. Bij studiejaar zult u '2' moeten kiezen, de klascode en omschrijving kiest u zelf. Hierna kan u de leerlingen toevoegen.

3. Leerlingen voegt u toe via het menu 'Leerlingen' > 'Verdelen in groepen'.