Startdatum vrije inschrijving

Op 1 september 2019 gaat het nieuwe inschrijvingsrecht van start voor inschrijvingen met het oog op schooljaar 2020-2021. Voor alle scholen (basis-, secundair, buitengewoon) is het uitgangspunt: (misschien) moeten weigeren = aanmelden. Dat wil zeggen dat scholen die kampen met een (mogelijk) capaciteitsprobleem, begin volgend schooljaar moeten starten met de opmaak van een aanmeldingsdossier.

De Vlaamse Regering bepaalde de startdatum van de vrije inschrijvingen voor het schooljaar 2020-2021. Elk schoolbestuur moet die datum respecteren. Het is belangrijk dat je met de data rekening houdt bij je schoolorganisatie. Scholen basisonderwijs (aanmeldende scholen) moeten starten met de vrije inschrijvingen op 29 mei 2020, scholen secundair onderwijs (alle scholen) op 25 mei 2020 en scholen buitengewoon onderwijs (alle scholen) op 22 april 2020.

De startdatum vrije inschrijving en of u deel uitmaakt van een centraal aanmeldingsregister kunt u invoeren langs menu Algemeen > School . Selecteer uw school uit de lijst aan de linkerkant en klik op tabblad 'Organisatie'. Na het klikken op het wijzig-icoontje kunt u de nodige gegevens aanpassen. Bevestigen van de aanpassing(en) doet u met het groene vinkje.