Leerlingen naar volgend schooljaar overzetten (SO)

1. Leerlingen naar de nieuwe klas in volgend schooljaar overzetten

• U gaat naar Leerlingen > Nieuwe bestemming > Einde/begin schooljaar.
  • Alle gegevens aan de linkerkant zijn de gegevens van de inschrijving van dit schooljaar.
  • De gegevens die u aan de rechterkant invult, zijn de gegevens van de inschrijving voor volgend schooljaar.
  • U kunt een keuze maken tussen bepaalde leerlingen die naar de desbetreffende klas moeten worden overgezet.
  • Het overzetten gebeurt met het pijltje tussen de twee vakken.
  • Indien er nog zaken aangepast moeten worden aan de inschrijving kan dit enkel nog in het volgende schooljaar.

2. Leerling staat niet in de lijst om over te zetten

Wanneer een leerling niet in de lijst met over te zetten leerlingen verschijnt, is het mogelijk dat deze leerling:

• ofwel reeds werd overgezet naar het volgende schooljaar;
  • ofwel reeds een einddatum heeft in het huidige schooljaar.

3. Leerling werd overgezet naar volgend schooljaar, enkel afdelingsjaar is ingevuld, klasgroep niet

• U logt in op het nieuwe schooljaar.
    Iedere gebruiker die inlogt, komt standaard in een vooraf bepaalde school/vestiging terecht.
  • Wilt u de leerlingen van een andere school/vestiging of de eigen leerlingen van een ander schooljaar raadplegen, dan moet u klikken op 'School/Vestiging wijzigen'.
  • U gaat naar Leerlingen > Nieuwe bestemming > Einde/begin schooljaar.
  • Links selecteert u het afdelingsjaar en in de rechterkolom kiest u hetzelfde afdelingsjaar én de klasgroep. Ofwel alle leerlingen selecteren ofwel een selectie en naar rechterkolom overzetten.

4. Leerling die werd overgezet komt volgend jaar toch niet terug

In geval een leerling (die werd overgezet uit voorgaand schooljaar) niet terugkeert het schooljaar erop mag u volgende stappen ondernemen.

• U gaat naar de leerlingenfiche (in het menu Leerlingen > Consulteren) en vraagt het tabblad 'Inschrijving' op.
  • Daar gaat u de inschrijving wijzigen en kiest als status 'Aanmelding'.
  • U bewaart dit en mag na het opslaan de inschrijving verwijderen. Bij het verwijderen krijgt u een melding dat u dit enkel mag doen in het geval van een administratieve fout.

Opgelet: als het een nieuwe leerling betreft, mag u deze inschrijving NIET verwijderen. Enkel de status wijzigen in 'Aanmelding'.

5. Leerling werd overgezet naar volgend schooljaar, maar in verkeerd afdelingsjaar/klas

Deze werkwijze is enkel van toepassing voor leerlingen die verkeerdelijk overgezet werden aan het begin van het schooljaar!

• U logt in op het nieuwe schooljaar.
  • Iedere gebruiker die inlogt, komt standaard in een vooraf bepaalde school/vestiging terecht.
    Wilt u de leerlingen van een andere school/vestiging of de eigen leerlingen van een ander schooljaar raadplegen, dan moet u klikken op 'School/Vestiging wijzigen'.
  • U kiest Leerlingen > Consulteren: leerling oproepen.
  •  Tabblad 'Inschrijving': gegevens van afdelingsjaar en klas wijzigen.