Nieuwe schooljaar aanmaken

1) Door de beheerder

Dit is een taak voor de beheerder en gebeurt liefst zo kort mogelijk vóór de inschrijvingen voor het nieuwe schooljaar van start gaan.
Bij het initialiseren worden immers heel wat gegevens van het huidige schooljaar gekopieerd naar het nieuwe schooljaar.

STAP 1

U logt in als beheerder en kiest voor applicatie iGebruikersbeheer.

STAP 2

U gaat naar het menu 'Beheren van...' en selecteert het menu-item 'Initialiseren nieuw schooljaar'.

STAP 3

Nu voert u voor één of meerdere scholen de eigenlijke initialisatieprocedure uit.

U selecteert de gewenste scho(o)l(en) en bevestigt uw keuze via een klik op het groene vinkje.

Wanneer de initialisatie correct verlopen is krijgt u de melding: “Het schooljaar werd met succes geïnitialiseerd.”

Apart initialiseren voor de personeelsadministratie (iPersoneel) is niet nodig.
Indien u dat wenst kunnen de opdrachten naar het nieuwe schooljaar gekopieerd worden vanuit applicatie ‘iPersoneel’ zelf (zie Kopiëren van opdrachten ...).

2) Door de gebruiker

Sinds einde schooljaar 2015-16 kunnen gebruikers (van iBasis en iLeerlingen) zelf het schooljaar initialiseren vanuit menu 'Organisatie' - 'Afdeling' of 'Klas'. Dit kun je als gebruiker zelf vanaf 01/07 voorafgaand aan het nieuwe schooljaar.

Indien er nog geen afdelingen of klassen voorkomen in het nieuwe schooljaar, dan kunnen die worden gekopieerd vanuit vorig schooljaar. Klik hiervoor op de daartoe voorziene link.

Merk op dat het geen zin heeft om hiervoor Informat te contacteren.
Het ligt immers niet binnen onze bevoegdheid om het nieuwe schooljaar te initialiseren.