Nieuwe schooljaar in Smartschool-Informat activeren

Stap 1: Aanvragen in Smartschool

1. Klik bij ‘Algemene configuratie’ op ‘Koppeling schooladministratie’.
  2. Klik op de blauwe knop ‘Activatie nieuw schooljaar aanvragen’. (Deze knop is vanaf juli beschikbaar.)
  3. Vul de reden in waarom je het nieuwe schooljaar wilt activeren.

De knop om de activatie van een nieuw schooljaar aan te vragen (in Smartschool) is pas beschikbaar vanaf Juli. We raden aan om pas een nieuw schooljaar aan te vragen op het moment dat alle deliberaties afgerond zijn. Met uitgestelde proeven hoef je in principe geen rekening te houden.

Stap 2: Bevestigen in Informat

1. Kies in het menu ‘Algemeen’ voor ‘Structuur’.
  2. Selecteer een vestiging en kies voor het tabblad ‘Smartschool’.
  3. Het actieve schooljaar van Smartschool wordt vermeld. Klik op ‘Synchroniseer schooljaar met Smartschool’ om het nieuwe schooljaar in Smartschool te activeren.

Alle vestigingen die aan hetzelfde Smartschoolplatform gekoppeld zijn zullen gesynchroniseerd worden voor het nieuwe schooljaar.